Rukou si vošiel do hrude, vytiahol odtiaľ svoje srdce a vložil mi ho do dlane.

Byť kuchárkou vo vychytenej reštaurácii Des & Hrôza je náročné povolanie. Zháňať suroviny na lahodné delikatesy je doslova nočnou morou.

Des & Hrôza je hororová poviedka napísaná na tému 12 spôsobov prípravy exotického mäsa. V septembrovom kole súťaže M.Ú.Z.A., ktorú organizuje podcast Aj ty môžeš písať, sa umiestnila na 2. a 3. mieste a zároveň získala Cenu poroty. Bola načítaná do audioverzie. V textovej podobe si ju budete môcť prečítať v zbierke Kvety smrti.

,,Vidím trolie nohy napichnuté na ražni, z ktorých orezávajú mäso a nakladajú ho do nadýchaných žemlí. Mäsité biele červy nastoknuté na dlhých špajdliach sa pražia v litroch oleja a očné buľvy sa predávajú vo veľkých farebných kornútkoch. Kto chce, môže si ich posypať drobnými cukrovými guličkami. Asi je tomu ťažké uveriť, no ústa s mi plnia slinami, jedlo vyzerá mimoriadne lahodne. Keby môžem, naložím si zo všetkého.